Vacature vrijwillige assistent huismeester en activiteiten (8-16 uur per week)

De Bibliotheek Deventer is een moderne bibliotheek die midden in de samenleving staat. We zijn een Marktplaats voor Kennis en Inspiratie en willen onze bibliotheek graag delen met de Deventenaar. In alle dorpen en kernen van Deventer zijn we vertegenwoordigd. In ons hoofdgebouw aan de Stromarkt ontvangen we gemiddeld 1000 bezoekers. Een toenemend aantal daarvan bezoekt een van onze activiteiten. Als Bibliotheek Deventer geven we de stad de mogelijkheid gebruik te maken van de ruimte die we hebben. Soms organiseren ze zelf, maar vaak in samenwerking met de bibliotheek. Om alles goed te laten verlopen zoeken we een ‘assistent huismeester en activiteiten’ voor 8 - 16 uur per week.

Wat je voor ons gaat doen:

Als assistent huismeester en activiteiten ben je verantwoordelijk voor het gereed maken en netjes houden van publieks-, vergader-, of activiteitenruimten ten behoeve van de bezoeker en de te organiseren activiteiten. Je ondersteunt bij huishoudelijke klussen en draagt bij aan de veiligheid. Je werkt zelfstandig of samen met de huismeester en bij een kleine activiteit samen met de programmeur. Bij grotere activiteiten of evenementen ga je onderdeel uitmaken van een team.

Je draagt bij aan een nette en gastvrije ambiance in de bibliotheek. De taken zijn heel divers.

• Klaarzetten en opruimen van faciliteiten (stoelen, tafels, flip-overs, schermen en andere beeld- en geluidtechniek) voorafgaand, tijdens of na afloop van activiteiten.
  • Waar nodig tijdens activiteiten helpen met kleine facilitaire werkzaamheden (stoelen en ander meubilair bijplaatsen, technische problemen signaleren en waar mogelijk helpen oplossen).
  • In samenwerking met de programmeurs zorgdragen voor nette en gastvrije ambiance bij activiteiten.
  • Garderobe werkzaamheden
  • Tafels afnemen, stoelen en ander meubilair recht zetten in de publieksruimte
  • Kleine huishoudelijke werkzaamheden in de kantoorpantry.
  • Diverse huishoudelijke klussen, van vegen en tuinonderhoud tot het vervangen van een lamp en het vrijhouden van nooduitgangen

De werkzaamheden zijn op dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 17.00 in de bibliotheek aan de Stromarkt of in één van onze vestigingen. Activiteiten vinden ook plaats in weekenden en op avonden. Je kunt daarvoor gevraagd worden. Als assistent ben je nooit alleen en ook niet verantwoordelijk voor het afsluiten van het bibliotheekgebouw.

Wat we van je vragen:

• Je hebt oog voor gastvrijheid en servicegerichtheid
  • Je bent representatief en communicatief vaardig
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je bent in goede conditie (de werkzaamheden zijn vooral staand en lopend)
  • Duwen, tillen en staand werk is geen probleem
  • Flexibel inzetbaar, (in overleg) ook in de avond en het weekend
  • Affiniteit met techniek voor het verrichten van kleine technische handelingen (beamer, schermen, microfoons)
  • Je kunt zowel zelfstandig werken als in teamverband
  • Je ziet werkzaamheden liggen en pakt zaken op

Meer informatie:

Heb je interesse in deze functie dan vragen we je om ons online formulier in te vullen en je motivatiebrief en CV te uploaden. Het formulier vind je hier.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Judith Tool, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer (telefoon: 06 33100444