Vacature: vrijwillig medewerker Machinepark Fablab

De Bibliotheek Deventer is een moderne bibliotheek die midden in de samenleving staat. We zijn een Marktplaats voor Kennis en Inspiratie en willen onze bibliotheek graag delen met de Deventenaren. In alle dorpen en kernen van Deventer zijn we vertegenwoordigd. In september 2018 opende ons splinternieuwe hoofdgebouw aan de Stromarkt, de Bibliotheek Centrum. Elke dag ontvangen we daar gemiddeld 1000 bezoekers.

Op de tweede verdieping van de Bibliotheek Centrum is ons Innovatieplein gevestigd met daarop het Fablab. Een plek waar kan worden geïnnoveerd, geprogrammeerd en gefabriceerd. Voor jong en oud is er ruimte om je te ontwikkelen op het gebied van 21 eeuwse vaardigheden. Tijdens het OpenLab kunnen bezoekers, onder begeleiding, met alle machines aan de slag. Het OpenLab is wekelijks op zaterdag, graag breiden we uit naar een tweede dag doordeweeks.

Veel workshops en activiteiten zijn gebaseerd op Ontwerpend & Onderzoekend Leren. Werken vanuit eigen interesses staat daarbij centraal.

Wat je voor ons gaat doen:

We hebben in de Bibliotheek een lasersnijder, twee 3D-printers en een vinylplotter beschikbaar. Bovendien hebben we allerlei andere apparatuur, zoals een 3D-scanner, diverse robotica en een Dalek.

Dit zijn je taken:

• Nauwkeurig bedienen lasersnijder, 3D-printer, vinylplotter
  • Meewerken op het OpenLab en tijdens workshops waarbij gebruik gemaakt wordt van de machines
  • Uitleg geven over alle activiteiten en mogelijkheden van het Fablab

Wat we van je vragen:

• Je bent gastvrij en servicegericht
  • Je bent representatief en communicatief vaardig
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig
  • Je deelt graag kennis en helpt mensen graag
  • Bereidheid tot het volgen van de verschillende basiscursussen om de machines te leren kennen en zelfstandig te kunnen bedienen
  • Basiskennis van de computerprogramma’s Inkscape, Tinkercad, Scratch e.d. of bereidheid je hierin te bekwamen
  • Minimaal eenmaal per maand inzetbaar

Meer informatie:

Heb je interesse in deze functie dan vragen we je om ons online formulier in te vullen en je motivatiebrief en CV te uploaden. Het formulier vind je hier.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Judith Tool, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer. Telefoon: 06 33100444