Direct naar de inhoud

Vacature vrijwillige gastheer/-vrouw Zelfservice-uren

Vacature vrijwillige gastheer/-vrouw Zelfservice-uren

De Bibliotheek Deventer is een moderne bibliotheek die midden in de samenleving staat. We zijn een Marktplaats voor Kennis en Inspiratie en willen onze bibliotheek graag delen met de Deventenaren. In alle dorpen en kernen van Deventer zijn we vertegenwoordigd. Onze bezoekers willen we een welkom gevoel geven, ook tijdens onze Zelfservice uren. Dat zijn de momenten waarop onze klanten zelfstandig gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Er is geen medewerker aanwezig, maar wel een vriendelijk aanspreekpunt voor onze gasten. We zoeken gastheren/-vrouwen Zelfservice-uren die dat voor ons willen zijn. Het gaat om de vestiging Centrum aan de Stromarkt. Je werkt zelfstandig met back-up.  

Wat je voor ons gaat doen: 

Als gastheer/-vrouw Zelfservice-uren ben je mede hét gezicht van de bibliotheek en heb je de belangrijke rol om bezoekers gastvrij te ontvangen. Je bent het eerste visitekaartje voor bezoekers. Je helpt onze gasten door ze wegwijs te maken in de collectie. Klanten die specifiek naar een titel vragen kun je helpen. Je ondersteunt bij het zoeken in de catalogus en het uitlenen via onze uitleenbalie. Veel voorkomende vragen over bijvoorbeeld printen en de werking van kluisjes kun je beantwoorden. Bij andere vragen wijs je klanten op het tijdstip waarop een bibliotheekmedewerker aanwezig is. 

Wat we van je vragen :

  • Je hebt oog voor gastvrijheid en servicegerichtheid
  • Je bent proactief en niet bang om op mensen af te stappen
  • Je bent representatief en communicatief vaardig
  • Je kan goed samenwerken
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar, ook in het weekend
  • Je bent in goede conditie (de werkzaamheden zijn vooral staand en lopend)

Meer informatie

Heb je interesse in deze functie dan vragen we je om ons online formulier in te vullen en je motivatiebrief en CV te uploaden. Het formulier vind je hier.

Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Judith Tool, coördinator vrijwilligers van de Bibliotheek Deventer. Telefoon: 06 33100444