Mijn Bibliotheek

Laden...
png facebook  png twitter  Lees de nieuwsbrief

Vacature Vrijwillige Gastheer / gastvrouw nieuwe bibliotheek

Vind je het leuk om bezoekers te ontvangen en wegwijs te maken en sta je graag mensen te woord in de prachtige nieuwe bibliotheek op de Stromarkt? Dan is dit wellicht iets voor jou! Wij zoeken meerdere vrijwilligers voor het Welkom-team.

Als gastheer of gastvrouw van het Welkom-team ben je hét gezicht van de bibliotheek en heb je de belangrijke rol om bezoekers gastvrij te ontvangen en door te verwijzen. Je werkt hierin nauw samen met onze frontoffice-medewerkers en bent samen met hen het eerste visitekaartje voor bezoekers.
De Bibliotheek Deventer is een inspirerende ontmoetingsplaats waar iedereen kan binnenlopen. Bezoekers kunnen er lezen, leren, werken en deelnemen aan activiteiten.

De werkzaamheden van de gastheer / gastvrouw bestaan uit

• Bezoekers warm en gastvrij begroeten en ontvangen
  • Vragen over het nieuwe gebouw en over Deventer beantwoorden of doorverwijzen
  • Bezoekers wegwijs maken in de bibliotheek of doorverwijzen naar de frontoffice-medewerker
  • Zorgen voor netheid en sfeer in de bibliotheek

Wij trainen en begeleiden

Als gastheer of gastvrouw neem je deel aan het vrijwilligersoverleg van de Bibliotheek. Je krijgt een training en wordt begeleid door de coördinator team Schatkamer. Bij vragen, opmerkingen of onduidelijkheden tijdens het werk kun je terecht bij onze frontoffice-medewerkers.

Dit is je profiel als gastheer / gastvrouw

• Je hebt oog voor gastvrijheid en servicegerichtheid
  • Je bent proactief en niet bang om op mensen af te stappen
  • Je bent representatief en communicatief vaardig
  • Je beheerst de Nederlandse taal
  • Je bent minimaal een dagdeel (3 uur) per week beschikbaar, ook in het weekend
  • Je hebt affiniteit met Deventer
  • Je bent in goede conditie (de werkzaamheden zijn vooral staand en lopend)

Meer informatie en solliciteren

Wil je aan de slag als gastheer of gastvrouw? Stuur dan een motivatiebrief met je cv naar Judith Tool, Vrijwilligerscoördinator de Bibliotheek Deventer, via

De sollicitatiegesprekken zijn 1 augustus de hele dag.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Judith via 06 33100444.