Mijn Bibliotheek

Laden...

Vacature Vrijwillige Cursusleiders Digitale Basisvaardigheden

Digitale cursussenTegenwoordig wordt steeds meer digitaal geregeld. Online bankieren is normaal, net als een vakantie boeken of contacten onderhouden via videobellen of sociale media. Ook met de overheid doe je vaker zaken via internet. Denk aan een afspraak maken bij de gemeente, huur- of zorgtoeslag aanvragen of je belastingaangifte doen. Als je niet zo goed weet hoe het allemaal werkt kan de Bibliotheek Deventer helpen. We hebben twee cursussen. Klik & Tik voor de absolute basis en Digisterker voor mensen die wel met een computer en internet overweg kunnen, maar moeite hebben met de digitale overheid.

In september start de Bibliotheek Deventer met een groot aantal cursussen Klik & Tik en Digisterker. Omdat ze worden gegeven door vrijwilligers zijn we per direct op zoek naar:

Cursusleiders Digitale Basisvaardigheden

Voor Klik & Tik zoeken we mensen die in alle rust uit kunnen leggen hoe computer en internet werken. In de cursus Digisterker leer je cursisten hoe je online zaken regelt met diverse overheden als gemeente en UWV.

Je groep bestaat uit ongeveer acht deelnemers die gedurende vijf of zes lessen naar de bibliotheek komen. Een les duurt twee uur. Je wordt ingewerkt door de bibliotheek of je krijgt een training aangeboden.

Meer informatie
Zie je het zitten om te helpen mensen digitaal vaardig te maken maar wil je meer informatie, stuur dan een mail naar Marc Gehrels via: . Natuurlijk mag je ook gelijk je sollicitatiebrief sturen.