Kelderfest

Spannend, sfeervol en intiem. Hoewel de kelders van de historische kloosterpanden van de Athenaeumbibliotheek voornamelijk als opslagplaats dienen, maakten de stoffige, eeuwenoude ondergrondse ruimtes zaterdag 25 november plaats voor muziek.

Kelderfest2Tijdens Kelderfest, een nieuw festival in Deventer (een initiatief van het Burgerweeshuis, De Nieuwe Oost, Deventer Verhaal en De Perifeer), boden tien verschillende kelders en souterrains door heel Deventer de ruimte aan muzikale optredens, variërend van bands die pop, rock en hiphop voortbrachten tot de muzikale invullingen van singer-songwriters.

Speciaal voor deze gelegenheid stelde de Athenaeumbibliotheek de deuren van haar kelder open. Verdeeld over de avond kwamen ongeveer 120 enthousiaste bezoekers af op de drie optredens van de band Donnerwetter, die met alternatieve rock en experimenteel werk – zonder de begeleiding van de drummer – de ondergrondse ruimtes van Klooster 12 vulde. Een succesvolle avond – zeker voor herhaling vatbaar!