Direct naar de inhoud

Deventer Debatcafé over Diftar

Deventer Debatcafé over Diftar
10.11 containersHet debatcafé over de afvalcontainers en diftar van 10 november was het derde in een reeks die de bibliotheek organiseert. Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink ging in debat met gemeenteraadslid Jolanda de Kleijn (Deventer Sociaal), de directeuren van Sallcon en Circulus Jeroen Kroese en Henk Knip en de betrokken burger Hans Tool. 
Het ruim toegestroomde publiek bleek sterk betrokken bij dit onderwerp en discussieerde stevig mee ('Ik word nu echt boos!').

Een filmpje liet zien hoe lastig het is voor ouderen om met de rollator een vuilniszak naar de ondergrondse afvalcontainer te brengen. Hierover was iedereen het tenminste eens: dit was gebruikersonvriendelijk. Maar op veel punten bleven tegenstellingen bestaan. Mensen in de hoogbouw moeten hun GFT bij het restafval gooien. Het gaat slechts om een klein beetje, vond de wethouder. Niet waar, riep iemand uit het publiek, ik heb mijn balkon volstaan met planten, dat geeft veel afval.

Per stelling werden actiepunten geformuleerd om de sitatie te verbeteren. Deze werden achteraf aan de wethouder meegegeven. Ze worden ook naar alle politieke partijen gestuurd die nu bezig zijn met het opstellen van hun programma's voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. En nu maar hopen dat ze er iets mee doen!