Direct naar de inhoud

Gevonden resultaten in de catalogus: Uittrekselbank

Joe speedbootAls je zoekt in de webcatalogus van de Bibliotheek Deventer komt er links op het scherm een menu in beeld met de kop Gevonden resultaten. De diverse onderdelen van de catalogus worden opgesomd, met het aantal treffers.

Een van de onderdelen is de Uittrekselbank. Wat is dit, en voor wie is dit een handig hulpmiddel?

In de Uittrekselbank zijn meer dan meer dan 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur opgenomen. Daarnaast zijn er circa 360 auteursportretten in te vinden. De Uittrekselbank wordt uitgegeven door  NBD Biblion, de organisatie die zorgt dat elke bibliotheek kan beschikken over een actuele collectie boeken en films. 

De Uittrekselbank is met name ideaal voor scholieren in het voortgezet onderwijs en voor ieder ander met interesse in literatuur. De uittreksels bestaan uit een samenvatting, en een bespreking van thematiek, structuur, personages en stijl van het boek. Ook geven ze achtergrondinformatie en discussietips voor boekbesprekingen. De auteursportretten tonen biografische gegevens, informatie over het werk van de auteur, een bibliografie en verwijzingen naar internetadressen. 

Heb je het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa gelezen, en wil je meer weten over stijl van het boek en hoe de auteur tot dit boek is gekomen, dan is de Uittrekselbank een prachtige bron van informatie. Via de knop Uittreksel online bekijken vind je de samenvatting en alle andere informatie over het boek. Ook de andere titels van Wieringa worden uitgelicht. 

De Uittrekselbank: voor iedereen die geïnteresseerd is in literatuur een belangrijke bron van informatie!

 
 
 
 
Heb je nog materialen thuisliggen die binnenkort ingeleverd moeten worden? Tot en met 14 juli nemen we ivm de coronamaatregelen alle materialen boetevrij in. Heb je geen materialen geleend? Dan hoef je natuurlijk niks te doen.