IJsselbiënnale

Internationale kunstroute langs de IJssel van Doesburg tot Kampen
14 juni t/m 24 september 2017

In een kunstroute van 100 kilometer met ruim 25 monumentale kunstwerken langs de IJssel vertellen kunstenaars uit binnen- en buitenland het verhaal van de IJsselvallei. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

IJsselbinnaleIn deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's.
Op de fiets of wandelend ervaar je de kunstwerken en de IJsselvallei het best! Als  bezoeker kun je kiezen uit de vele etappes van de IJsselbiënnale, variërend van een fiets- of wandelroute van enkele uren tot een meerdaagse tocht waarin je alles ziet.
Daarnaast heeft de IJsselbiënnale een boordevol activiteitenprogramma geïnspireerd op de IJssel! Je kunt gedurende de zomer genieten van meer dan 80 muziekoptredens, groepsexposities en festivals. Ook in Deventer

De Bibliotheek Deventer springt graag in op dit kunstfestival en organiseert een scala aan activiteiten, zoals een Kindercollege over klimaatverandering en een ontmoeting met de makers van Borboros. Zie verder de Activiteitenagenda van de Bibliotheek Deventer.

Meer over de kunstroute is hier te vinden.