Deventer digitaal

Duik in de historie van Deventer. De Athenaeumbibliotheek bezit een schat aan informatie die digitaal toegankelijk is gemaakt. Lees hier de krantenartikelen uit de vorige eeuw, bestudeer het beeldmateriaal uit het gemeentelijk archief en de Koninklijke Bibliotheek, en bekijk de topstukken uit de boekencollectie van de Athenaeumbibliotheek.

Deventer Dagblad 1869 - 1945koppen Deventer Dagblad

Nieuws over de stad en de wijde omgeving uit de De Koerier, later Deventer Dagblad genoemd, vanaf de eerste publicaties tot aan 1945.

Beeldbank Deventernl dvsa 1513 297 0001 uit Deventer Beeldbank

Historisch beeldmateriaal als foto's, affiches, prentbriefkaarten en tekeningen van Deventer, Colmschate, Bathmen, Diepenveen en Schalkhaar.

Het Geheugen van NederlandBussink klein

Beeldbank van afbeeldingen uit collecties van ruim 100 instellingen, als het Letterkundig Museum, de Koninklijke Bibliotheek, het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid en het Historisch Centrum Overijssel.

Deventer Boekenstadtopstuk

Topstukken uit de collectie van de oudste stadsbibliotheek van Nederland, waaronder de stedenatlas van Joan Blaeu, het politiek pamflet 'Aan het volk van Nederland' van Joan Derk van der Capellen tot den Pol en brieven van Erasmus.