Gedichtenwedstrijd 2020

Met de landelijke Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Theater Bouwkunde en de Bibliotheek Deventer organiseren voorafgaand aan de Poëzieweek 2020 in Nederland en Vlaanderen opnieuw een gedichtenwedstrijd. Thema dit jaar is “De toekomst is nu”.

De voorwaarden

• Er mag per persoon maximaal één gedicht in worden gezonden.
  • Het ingezonden gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest.
  • Het gedicht moet aansluiten bij het thema "De toekomst is nu"
  • De maximale lengte van het gedicht is 30 regels.
  • Deelnemen kan wanneer je woonachtig bent in de gemeente Deventer of binnen een straal van 20 kilometer hiervan en ouder bent dan 14 jaar.
  • Inzendingen kunnen worden ingestuurd tot en met uiterlijk 8 januari 2020.

Inleveren

We ontvangen deelnemende gedichten bij voorkeur digitaal. Je kunt je inzending eenvoudig insturen via het wedstrijdformulier op www.bibliotheekdeventer.nl/dichtwedstrijd. Lukt dat niet, stuur het dan per post naar de Bibliotheek (Stromarkt 18, 7411 PK Deventer) o.v.v. Inzending Gedichtendag 2020. Vergeet niet zowel in uw e-mail als per post uw contactgegevens bij te voegen!

Winnen

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. Genomineerden wordt gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens de Gedichtendag Dichtersavond op donderdag 30 januari 2020 (aanvang 20:00) in Theater Bouwkunde. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt.

De 1e prijs is € 100,- en wordt aangeboden door de Bibliotheek Deventer.
De 2e en 3e prijs worden beschikbaar gesteld door Boekhandel Praamstra en De Inktpot.

De winnende gedichten worden geplaatst op de websites en Facebookpagina’s van de Bibliotheek Deventer en Theater Bouwkunde.

Wil je graag meer informatie over de gedichtenwedstrijd? Mail ons!

Gedichtenwedstrijd 2020

Om deel te kunnen nemen aan de Gedichtenwedstrijd 2020 kun je onderstaand formulier gebruiken. Voor een goede afhandeling is het belangrijk dat je alle gegevens invult.

Vergeet niet in het tekstdocument je naam bij je gedicht te zetten. Uiteraard wordt deze verwijderd voordat de jury aan de slag gaat.

Let op: je gedicht insturen kan tot en met 8 januari 2020

Met vriendelijke groet,