Start actie Nederland Leest

LogonederlandleestNovember is weer de actiemaand Nederland leest waarin altijd een boek van een Nederlandse schrijver centraal stond. Maar vanaf nu gaat het om een thema en dit jaar is gekozen voor “democratie”. Daarbij horen drie boeken waaruit u, naar goed democratisch gebruik, kunt kiezen: Heer der vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabel Allende en Morten van Anna Levander.

Vanaf dinsdag 1 november kunt u een stelling over democratie invullen en u krijgt één van de boeken gratis. In Bibliotheek Centrum kunt u de stelling invullen in echte stemhokjes, maar ook in de wijkbibliotheken kunt u uw mening geven en vervolgens een boek krijgen. In tegenstelling tot vorige jaren hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek: iedereen die zijn mening geeft kan een boek ontvangen (zolang de voorraad strekt!).

Rondom het thema democratie organiseert de bibliotheek deze maand diverse activiteiten: op 4 november spreekt de schrijfster Maartje Wortel, 13 november de controversiële auteur AHJ Dautzenberg en op 25 november debatteert de bekende Deventer schrijver Özcan Akyol met het publiek over democratie. Vanaf 7 november worden twee weken lang films die te maken hebben met het thema vertoond in huiskamerbioscoop De kleine Keizerin.

Kijk voor meer informatie in de activiteiten agenda op de website.