Bierman Henket beoogd architect Bibliotheek Deventer

Wethouder Robin Hartogh Heys maakte vrijdagochtend 19 december bekend dat de NV Maatschappelijk Vastgoed het voornemen tot gunning ontwerp nieuwe Bibliotheek Deventer verleent aan Bierman Henket Architecten. Directeur bestuurder ad interim Mark Deckers van de Bibliotheek Deventer toont zich blij met deze keuze. Inmiddels is de gunning definief.

Bierman Henket is bekend van onder andere de renovatie van Museum de Fundatie, de bouw van het museumkwartier in Den Bosch en het Fries Museum in Leeuwarden.

De afgelopen periode hebben vijf architectenbureaus een visie ontwikkeld op de nieuwe Bibliotheek Centrum aan de Stromarkt. Dinsdag 16 december presenteerden zij hun voorlopige ontwerpen. Bij de keuze voor de architect was ook toekomstig bibliotheekdirecteur Alice van Diepen betrokken.

Impressie Bierman Henket voor nieuwe bibliotheek

De afbeeldingen laten een impressie zien van de visie van Bierman Henket Architecten op de nieuwe Bibliotheek Deventer. Via een schetsontwerp, voorlopig ontwerp en definitief ontwerp zal het komende half jaar gewerkt worden aan een definitieve invulling. Dit is een proces waar medewerkers van de bibliotheek en de partnerorganisaties nauw bij betrokken worden.

Volgens de planning heeft Deventer in 2017 een nieuwe Bibliotheek Centrum die aan alle eisen van de moderne tijd voldoet.