Resultaten 1 - 10 van 47
Digitale fotoexpositie 'de Moeder de Vrouw'

door Pieter Leeflang

In het kader van de boekenweek met als thema  “De moeder de vrouw” heeft fotograaf Pieter Leeflang samen met Nuran Florissen van de stichting “Vrouwen voor Elkaar” een fotoserie gemaakt over de bijzonder band die bestaat tussen moeders en hun zonen.

 

De boekhandel van de wereld

Boekpresentatie door Andrew Pettegree en Arthur der Weduwen
In de zeventiende eeuw was Nederland het centrum van de boekenwereld. De opkomst en het grote succes van dit boekenbedrijf wordt verteld in het te verschijnen boek ‘De boekhandel van de wereld. Drukkers, boekverkopers en lezers in de Gouden Eeuw’.
Boekbinder in de bibliotheek

Jan Boersma
Boekbinder-aan-huis Jan Boersma is twee keer per week in de bibliotheek aanwezig om oude en versleten kinderboeken te repareren.
Het zelfvertrouwen van de vrouw

door Mariët van den Munckhof
Mariët van den Munckhof geeft vanuit haar professie als coach voor zelfvertrouwen een interactieve presentatie over het zelfvertrouwen bij de vrouw.
Met kruiden in balans

Wat je eet is van belang
Workshop over de invloed van voeding en kruiden op ons hormonale systeem.
Loket van Mogelijkheden

Studenten Sociaal Juridische Dienstverlening geven advies
Studenten Sociaal Juridische Dienstverlening, Stedenbouwkundig Ontwerp en Bestuurskunde van het Saxion zijn in samenwerking met de Gemeente Deventer het Loket van Mogelijkheden gestart. Het Loket van Mogelijkheden is er voor iedereen in Deventer die een idee of initiatief heeft en hier niet verder mee kan.
Lezing Het leven van de Afrikaanse vrouw

door Sylvia Mbabazi

Tijdens deze lezing vertelt Sylvia Mbabazi over het leven van de Afrikaanse vrouw, dat in veel opzichten niet te vergelijken is met het leven van een westerse vrouw.

Boekbinder in de bibliotheek

Jan Boersma
Boekbinder-aan-huis Jan Boersma is twee keer per week in de bibliotheek aanwezig om oude en versleten kinderboeken te repareren.
Bipolariteit in de literatuur

Themabijeenkomst
Bijeenkomst georganiseerd door Dimence in het kader van World Bipolar Day - dit jaar met het thema literatuur.
Minicolleges over historische vrouwen

Door Olga van Marion en Mineke Bosch
Aletta Jacobs en Adriana van Ryndorp staan centraal in deze twee minicolleges. Beide vrouwen ontmoetten in hun tijd veel weerstand maar lieten zich niet weerhouden de vrouw centraal te stellen.