Het levende beeld

door Rob Smolder (COC)
Het levende beeld

In de derde reeks van lezingen over kunst spreekt Rob Smolders over en met beeldhouwers die het menselijk lichaam uitbeelden.

Mensfiguren maken het mogelijk dat kijkers zich ermee identificeren. Ze spelen dus met identiteit, met de verhouding tussen lichaam en persoonlijkheid, en met de betekenis die een mens kan hebben voor anderen.

De lezingenreeks is een samenwerking van COC en de Bibliotheek Deventer. Net als het COC vindt de Bibliotheek Deventer maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

Lezingenreeks
Dit is de eerste in een serie van vier lezingen die we op initiatief van het COC samen organiseren.
De data van deze lezingen zijn op 22 september en 10 november 2021, 19 januari en 16 maart 2022.

Een kaartje voor de lezing kost € 7,50 inclusief 1 drankje.