Direct naar de inhoud

Agenda

Voorlezen met gebaren

Online Workshop | De Nationale Voorleesdagen 2021
Voorlezen met gebaren

Op woensdag 20 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Heidy Weisbeek, gebarendocente geeft een online workshop voorlezen met gebaren rondom het Prentenboek van het Jaar, Coco kan het!

Vanwege de corona-maatregelen organiseert de Bibliotheek Deventer een online aftrap van De Nationale Voorleesdagen 2021.

Heidy Weisbeek, gebarendocente, leest voor uit Coco kan het! en ondersteunt dit met gebaren. Coco kan het! geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen gaat over baby-vogeltje Coco dat leert vliegen. Helaas is dat niet zo eenvoudig, maar gelukkig krijgt ze hulp van mama vogel.

Door interactief voor te lezen met gebaren maak je taal zichtbaar. Je maakt een 'plaatje' bij de woorden die je uitspreekt. Plaatjes kun je makkelijker onthouden dan alleen klanken. Hierdoor kunnen kinderen taal makkelijker begrijpen.

Aanmelden

De online workshop is geschikt voor ouders met jonge kinderen. Uw kind kan gezellig meedoen. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden tot 16 januari. Na aanmelding ontvangt u van ons een link om in te kunnen loggen op TEAMS. Het is handig als u beschikt over een pc, laptop of tablet. Er is plek voor 25 aanmeldingen dus wees er snel bij!

De online activiteit wordt niet opgenomen.