Deventer Denkt Mee Festival
De Democratiefabriek

Democratie is mensenwerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek. Bezoekers worden uitgedaagd om hun kennis van de democratie te vergroten en hun meningen te vormen. De tentoonstelling gaat over grote thema’s als conflicten, macht en democratie maar gaandeweg ontdek je waar het echt om gaat!

De Democratiefabriek

Democratie is mensenwerk en kan ontdekt en geoefend worden in de Democratiefabriek. Een fabriek waarin kinderen en jongeren van 10 tot 18 jaar democratie kunnen onderzoeken en oefenen met machines, apparaten en gereedschappen.

In de democratiefabriek draait het om prikkelende vragen en conflicten. Je krijgt een korte geschiedenis over onze Nederlandse democratie (polderen). Het draait er om dat iedereen anders is en er allerlei verschillende meningen zijn. Onze democratie zorgt er voor dat al deze verschillen niet leiden tot ruzie.

De Democratiefabriek is ook voor groepen volwassenen interessant.

Coronamaatregelen

De organisatie zorgt voor looprichtingen, desinfectie en maakt de fabriek na een klasbezoek schoon. Echter, is de fabriek ook toegankelijk voor bezoekers. De coronamaatregelen die worden gehanteerd in de Bibliotheek vind je hier.

Deventer Denkt Mee

Deze activiteit maakt onderdeel uit van het Deventer Denkt Mee project. Met het ‘Deventer Denkt Mee’ project gaan wij met inwoners van Deventer in gesprek over het thema democratie. De gemeente Deventer en de Bibliotheek maken zich zorgen over de verminderde participatie in de (lokale) democratie en de groeiende polarisatie in de samenleving.