Handschriften uit Harderwijk

Dubbeltentoonstelling
Handschriften uit Harderwijk

In 2020 is het tweehonderd jaar geleden dat de collectie van de universiteit van Harderwijk naar Deventer verhuisde. Een deel van die boeken is te bewonderen tijdens de dubbeltentoonstelling ‘Handschriften uit Harderwijk’ in de Athenaeumbibliotheek en de Bibliotheek Centrum.

Ter gelegenheid van het jubileum van de Harderwijk-collectie is bij de tentoonstelling een gratis boekje uitgebracht. In het boekje wordt de geschiedenis van de Gelderse Academie verteld en wordt een selectie van handschriften en van gedrukte boeken met handgeschreven notities gepresenteerd.

In het boekje en in de tentoonstelling staan de vroegere bezitters van de gepresenteerde boeken centraal, en de weg die deze werken hebben afgelegd voordat ze in Deventer terecht kwamen. Dat levert bijzondere verhalen op. Een deel van de collectie valt onder 'roofgoed'. Ook dat is een verhaal dat tijdens de tentoonstelling aan bod komt..

De tentoonstelling is tot 16 december gratis te bekijken in de Athenaeumbibliotheek en de Bibliotheek Centrum. Meer informatie en openingstijden van beide vestigingen vind je hier.