Foto-expositie Liliane Fonds

De droom van Sempeta
Foto: Ronnie Dankelman

De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ in de Bibliotheek Keizerslanden laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom.

Sempeta (12) uit Kenia heeft een droom: hij wil chirurg worden. Maar kun je dromen waarmaken als je in armoede opgroeit in een ontwikkelingsland én een handicap hebt?
Het Liliane Fonds gelooft van wel.

De foto’s van deze expositie in de Bibliotheek Keizerslanden zijn gemaakt door Ronnie Dankelman, freelance fotograaf en medewerker van het Liliane Fonds. In Kenia trok hij drie dagen op met Sempeta, een krachtige jongen met veel inspiratie! Op school wordt hij ‘de directeur’ genoemd.
Naast de foto’s zijn op het kleine beeldscherm van het schoolbankje ook twee mini-documentaires te zien over Sempeta. Het schoolbankje vindt u in de bibliotheek Keizerslanden.

Op school werkt Sempeta aan zijn toekomstdroom: chirurg worden. Maar dat hij naar school kan, is niet vanzelfsprekend. Want wereldwijd gaan negen van de tien kinderen met een handicap niet naar school. Deze kwetsbare groep blijft meestal thuis achter. Het Liliane Fonds wil dat alle kinderen welkom zijn op school, óók kinderen met een handicap, zodat ook zij de kans krijgen om hun toekomstdroom waar te maken.

Tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek Keizerslanden is de foto-expositie ‘De droom van Sempeta’expositie te bewonderen.

Over het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds draagt al veertig jaar bij aan een wereld die openstaat voor iedereen en waarin ook de armste kinderen met een handicap al hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten. In samenwerking met lokale organisaties steunt het Liliane Fonds kinderen en jongeren met een handicap in dertig landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. ‘Samen kinderen sterker maken en hun omgeving toegankelijker’, dat is de missie van het Liliane Fonds. Jaarlijks worden ongeveer 80.000 kinderen in hun ontwikkeling gesteund.
Voor meer informatie: www.lilianefonds.nl