Met Alied van der Meer

Lieve allemaal,

Schrijf een brief in de bibliotheek!

Briefschrijven een vergeten ambacht? De laatste maanden lijken we de brief- en kaartjesschrijverij opnieuw te ontdekken.

Eigenlijk best leuk om eens de tijd te nemen voor een brief als je iemand niet persoonlijk kan bezoeken. En anders dan berichten per mail of via social media, omdat je nét wat ruimer en rustiger nadenkt over wat je eigenlijk wilt vertellen. En hoe leuk is het om je pennenvrucht op de bus te doen en misschien een paar dagen later een brief terug op je deurmat te vinden!

Sfeervolle schrijfhoek

Van medio september tot het eind van het jaar is er in de Bibliotheek Centrum, bij de ingang naar de Proosdij, een speciale schrijfhoek ingericht.

Hier staat alles voor je klaar: een bureau, een fijne stoel en diverse soorten papier, pennen en postzegels. Hier kun je in alle rust een mooie brief schrijven. Bijvoorbeeld aan je vriend, vader, minnares, grootmoeder, achterneef, vroegere collega of buurmeisje. Je kunt de liefde bezingen, maar net zo goed schrijven over iets wat je lief is en waar je de ander in wilt laten delen. Klussen, voetballen, luieren, lezen, planten stekken of handboogschieten. Voor wie of voor wat, het maakt niet uit. Iedereen van jong tot oud is welkom!

Als je wilt kun je gebruik maken van verrassende schriftelijke tips ter plekke voor een 'biezondermooiepersoonlijke' brief. We posten de geschreven brieven elke werkdag.

Brieven-spreekuur

Ook zijn er iedere maand 'brieven-spreekuren'. Het eerste spreekuur is zaterdag 26 september.

Hier kun je terecht als je hulp nodig hebt bij je brief of liever laat opschrijven. (Geheimhouding verzekerd) Of gewoon wat meer wilt weten, vragen hebt of ervaringen wilt uitwisselen over de briefschrijverij.

Deventer schrijft brieven

De Bibliotheek Deventer organiseert het project 'Deventer schrijft brieven' samen met Alied van der Meer om in deze coronaperiode het schrijven van brieven onder de aandacht te brengen. We willen Deventenaren de kans geven om de fijne kneepjes van het brievenschrijven onder de knie te krijgen. Alied van der Meer is docent literair schrijven en eigenaar van tekstbureau de Tekstwinkel.