Direct naar de inhoud

Agenda

Open Makersplaats

Aan de slag met apparaten, robotjes en computerprogramma's
Open Makersplaats

Iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is de Makersplaats op het Innovatieplein open voor iedereen. Dan kun je aan de slag met de machines, robotjes of je kunt leren programmeren. 

Kom naar de bibliotheek aan de Stromarkt en leer werken met de 3D-printer, lasersnijder, de 3D-scanner of vinylplotter en de computerprogramma’s die daar bij horen. Je kunt programmeren met Scratch, met robotjes aan de slag en met onze Microbits. Er zijn vrijwilligers om je te helpen.

Heb je al meer ervaring? We hebben elektronica, sensoren en motortjes om met een Microbit zelf een robotje of een machine te bouwen. Behalve de Microbit hebben we de Maqueen, de Leaphy en Lego Mindstorms NXT, Gigo, Ozobot, Bluebot, en onze eigen Biebbot met programmeerbare afstandsbediening. 

Diploma halen

Er is een speciaal aanbod van 4 lessen (op afspraak). Je werkt elke les met een andere machine en tijdens de vierde les maak je je eigen diploma met de lasersnijder. Je hebt nu een goede start gemaakt om je eigen creaties te ontwerpen. Loop bij ons binnen voor meer informatie en om je aan te melden.

(Open source) programma's

We werken met programma’s die gratis zijn of open source. Dat betekent dat je ook thuis of op school aan de slag kan op je eigen computer. Voor meer informatie over de apparaten en welke programma’s wij gebruiken: 3D-printer, lasersnijder, vinylplotter

Praktisch informatie

Op de Makersplaats hanteren we de coronomaatregelen. Daarom is er plek voor maximaal 3 personen (13+); jongere kinderen zijn altijd welkom. Je hoeft je niet van te voren aan te melden maar vol is vol.

Wil je iets speciaals dan is het handig om te overleggen, zodat de vrijwilligers de juiste begeleiding kunnen geven. Het gebruik van de computerprogramma’s en het programmeren is gratis. Wel betaal je voor gebruik van de apparatuur en materiaalkosten. Hier vind je de tarieven.

Op woensdagmiddag zijn we op afspraak open. Mail ons:

Bekijk het filmpje en zie wat je allemaal kunt doen: