Het mensbeeld van een gereformeerde jongen uit Deventer

Serie Kunstlezingen: 'Beelden van onze tijd'
Het mensbeeld van een gereformeerde jongen uit Deventer

In gesprek met de internationaal bekende kunstenaar Gerhard Lentink.

Beeldhouwer en omgevingskunstenaar Gerhard Lentink werd in 1956 in Deventer geboren. Na zijn middelbare schooltijd ontvluchtte hij het gereformeerde milieu van zijn jeugd om de kunstacademie te volgen in Breda. Later bracht de liefde hem naar Dordrecht waar hij nu al tientallen jaren in de binnenstad, die zoveel met Deventer gemeen heeft, woont en werkt.

In zijn werk koppelt hij een enorme belezenheid en intelligentie aan een vakmanschap en realisme die verrassend zijn voor iemand met zijn achtergrond. Een diepgravend gesprek met hem moet haast wel een boeiende avond opleveren.

Lezingenreeks

Onder de naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2020 onder leiding van Rob Smulders ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd.

De lezingenreeks is een samenwerking van COC en de Bibliotheek Deventer. Net als het COC vindt de Bibliotheek Deventer maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

In verband met de Corona-maatregelen is er in de Theaterzaal plaats voor 15 personen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Een kaartje voor deze lezing kost €7,50.