Lezing: Lust en geweld in de kunst

Serie Kunstlezingen: 'Beelden van onze tijd'
Lezing: Lust en geweld in de kunst

In dromen en fantasieën komen lust en geweld dikwijls dicht bij elkaar. Wat drijft de kunstenaars die dit zichtbaar willen maken?

Wat drijft de kunstenaars die lust en geweld zichtbaar willen maken en hoe gaan ze daarbij te werk zonder dat hun werk afstotend en onaantrekkelijk wordt gevonden? In de afgelopen decennia vinden zij hun bronnenmateriaal op internet. Internet fungeert niet alleen als ontmoetingsplek voor mensen die hun extreme fantasie met elkaar willen uitleven, maar er is ook overvloedig beeldmateriaal te vinden dat een particuliere en vaak ondergrondse wereld documenteert.

Gespreksleider bij deze bijeenkomst is Rob Smulders en gast is Niels Smits van Burgst. Er is aandacht voor het werk van Jaap de Vries.

Lezingenreeks

Onder de gezamenlijke naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2020 onder leiding van Rob Smolders ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd. De lezingenreeks is een samenwerking van COC en de Bibliotheek Deventer. Net als het COC vindt de Bibliotheek Deventer maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

In verband met de Corona-maatregelen is er in de Theaterzaal plaats voor 15 personen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Een kaartje voor deze lezing kost €7,50.