Agenda

Kalligrafisch schrijfcafé

door Veronika Simonett
Kalligrafisch schrijfcafé

Ben je al langer benieuwd hoe het is om te kalligraferen? Veronika Simonett nodigt je uit voor een kennismaking. Kalligrafie is van oudsher een techniek om mooi te schrijven.

Tijdens deze korte workshop door Veronika Simonett leer je de eerste basisvormen van kalligraferen. Vanuit deze vormen ontstaan letters en woorden.

Het woord kalligrafie komt uit het Grieks. In de Europese kalligrafie schrijf je met pennen of veren en met inkt. Je hebt verschillende pennen en diverse lettertypen, die in verschillenden epochen zijn ontstaan. We werken met een pilot parallel pen. Het is een makkelijk en veelzijdig te gebruiken pen. Je hoeft geen voorkennis te hebben om aan te schuiven. Wel graag vooraf aanmelden want er is beperkt plaats.

Neurologisch onderzoek heeft aangetoond dat handschrijven de hersengebieden met betrekking tot denken, taal en werkgeheugen activeert en stimuleert. En je geeft je creativiteit een boost. Dat krijg je er gratis bij! Je krijgt een boekje mee waarmee je thuis verder kunt oefenen.

Er zijn deze zaterdag 2 workshops: om 13.00 uur en om 14.15 uur. Per keer is er plaats voor max. 8 deelnemers. Je betaalt alleen de materiaalkosten: € 4,-  die je ter plaatse afrekent. Graag gepast betalen.

Graag vooraf opgeven via: . Daar kun je ook met je vragen terecht. 

Coronavirus: Alle vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 6 april