Tegenlicht Meetup Deventer

Documentaire en debat 'Virus vergezichten'..
Tegenlicht Meetup Deventer

De Corona maatregelen zijn nog niet helemaal voorbij. Hoe komen we uiteindelijk uit dit corona-tijdperk? Als andere mensen, in andere samenlevingen, of blijft het business as usual?

VPRO Tegenlicht gaat in gesprek met internationaal vermaard trendforecaster Lidewij Edelkoort, die noodgedwongen verbleef in een compleet verlaten hotel in Kaapstad. Ook spreken we met psychiater Dirk De Wachter in Antwerpen, thuis na een lange dag werk met zijn patiënten. Welke vergezichten zien zij na deze gedwongen stilstand?

Wat doet het isolement en de afzondering met ons, sociale dieren? Kan daar ook iets goeds uit komen? Hoe kan een crisis ook ‘helen’ en ons samenbrengen, terwijl we vooral alleen thuis zitten?

Komt er straks een Big Reset, een frisse herstart, voor zover dat mogelijk is in een diepe recessie? Nemen we onze consumptiedrang, reislust, onze voortdurende haast en overproductie nu eens écht goed onder de loep? Om over de oververhitting van de aarde en de toenemende ongelijkheid nog maar te zwijgen…

Kan de ‘quarantaine-ervaring’ ons wijzer maken? En wat is er nodig om deze crisis nu eens wél als een kans te benutten, voor blijvende verandering?

Tegenlicht Meetup Deventer

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten in de Theaterzaal om 10.30 uur met het bekijken van de volledige documentaire. Om 11.30 uur begint de discussie. Dan gaan we met de aanwezigen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn.

Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van Trees Schopman van filosofische praktijk Deventer.

Deze Meetup in de Bibliotheek is een herhaling van de Filosofiecafé-bijeenkomst op 27 augustus in de Fermerie.

Je bent van harte uitgenodigd. In verband met de Coronamaatregelen is er in de Theaterzaal plaats voor maximaal 15 personen. In verband met de Coronamaatregelen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan gratis via eventbrite.