Moderne nomaden: verbeeldingen van mensen op de vlucht

Serie Kunstlezingen: 'Beelden van onze tijd'
Moderne nomaden: verbeeldingen van mensen op de vlucht

Mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en armoede: het vluchtelingenprobleem is niet van recente datum. Door de geschiedenis heen raken bevolkingsgroepen ontheemd omdat hun middelen van bestaan worden afgepakt en zij worden bedreigd.

Het onderwerp van de moderne nomade die met het weinige wat hij mee kan nemen zijn toevlucht zoekt tot veiliger oorden, is in de kunst niet onopgemerkt gebleven. Lopend, varend in gammele bootjes of wachtend voor een grens of asiel kantoor: het is aangrijpend in beeld gebracht.

Lezingenreeks

Onder de naam ‘Beelden van onze tijd’ worden in 2020 onder leiding van Rob Smulders ontmoetingen met kunst en kunstenaars georganiseerd.

De lezingenreeks is een samenwerking van COC en de Bibliotheek Deventer. Net als het COC vindt de Bibliotheek Deventer maatschappelijke bewustwording en emancipatie door middel van debat belangrijk.

In verband met de Corona-maatregelen is er in de Theaterzaal plaats voor 15 personen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Een kaartje voor deze lezing kost €7,50.