Agenda

Mopperen met Moppereend

BoekStart inloopochtend
Mopperen met Moppereend

Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 22 januari tot en met 1 februari lezen we voor uit 'Moppereend'. We sluiten aan bij het Nationale Voorleesontbijt en daarom is er voor elk kind een lekker broodje.

Moppereend is mopperig en wil met niemand spelen. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het humeur van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot het een ‘megantische’ zwarte wolk is geworden. Lukt het eend wel om weer vrolijk te worden?

Moppereend is Prentenboek van het Jaar 2020 en zal interactief worden voorgelezen. We nodigen kinderen uit om Eend weer op te vrolijken door liedjes te zingen en beweegspelletjes te doen.

Waar en wanneer?

We lezen voor uit Moppereend in: 

- de Bibliotheek Centrum op woensdag 22 januari 
- de Bibliotheek Colmschate op woensdag 22 januari 
- de Bibliotheek Diepenveen op donderdag 23 januari
- 't Hovenhuus op donderdag 23 januari
- de Bibliotheek Keizerslanden op vrijdag 24 januari
- de Bibliotheek Bathmen op vrijdag 7 februari

We starten steeds om 10.00 uur. De toegang is gratis!

Nationale Voorleesdagen en de Bibliotheek Deventer

De Nationale Voorleesdagen duren van 22 januari tot en met 1 februari en zijn bedoeld om voorlezen te stimuleren. Het is goed voor de taalontwikkeling van kinderen, maar het is natuurlijk vooral hartstikke leuk, zeker als je een goed boek hebt. Moppereend bijvoorbeeld. Het boek van Petr Horáček is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2020. De hele Prentenboeken Top 10 is overigens om van te smullen.

Heb je prentenboeken over en wil je ruilen? Kom dan naar de Prentenboekenruilbeurs op 25 januari in de Bibliotheek Bathmen en Colmschate. Tussen 11.00 en 12.00 uur kun je ruilen met andere bezoekers, of je kunt een keuze maken uit de boeken die wij niet meer uitlenen.

Op zaterdag 25 januari, tijdens het Kop-Festival leest onze specialist Hetty Odenthal interactief voor uit Moppereend. Ze doet dat met behulp van het kleine programmeerbijtje, de Bee-bot.