Agenda

Hoe schrijf je een prijswinnend gedicht?

Workshop
Hoe schrijf je een prijswinnend gedicht?

Een prijswinnend gedicht schrijven, hoe doe je dat nou? Oud-stadsdichter en -jurylid bij de Deventer Gedichtenwedstrijd Wibo Kosters deelt in deze workshop 5 gouden tips met je om dat winnende gedicht te schrijven.

Van welke gedichten valt een jury van een gedichtenwedstrijd nou acuut in slaap en waarmee krijg je ze op het puntje van hun stoel? Wat moet je echt nooit doen, en wat juist wel? Leer het in deze workshop. En natuurlijk ga je zelf aan de slag om het fundament voor je prijzenkast te leggen! Het volgen van deze workshop is dan ook een goede voorbereiding op je deelname aan de Deventer Gedichtenwedstrijd of een ander dichtevenement in het land.

Meedoen aan de workshop is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de knop hieronder.

Deventer Gedichtenwedstrijd 2020

De Deventer Gedichtenwedstrijd 2020 heeft als thema ‘de toekomst is nu’. We organiseren deze gedichtenwedstrijd in het kader van de Nederlandse Poëzieweek, die plaatsvindt van 30 januari tot en met 5 februari 2020. Op donderdag 30 januari vindt de Deventer aftrap van de Poëzieweek plaats in Theater Bouwkunde. Op deze avond lezen traditiegetrouw alle genomineerden van de Deventer Gedichtendag dichtwedstrijd hun gedichten voor op het podium. Aansluitend maakt de jury de prijswinnaars bekend. Wil je meedoen aan de Deventer Gedichtendagwedstrijd? Lees de voorwaarden.. Je kunt je gedicht inzenden tot en met 8 januari 2020 via deze pagina.