Agenda

Vuurwerk in de bieb!

Moet vuurwerk Deventer uit?
Vuurwerk in de bieb!

De debatgroep van de Bibliotheek Deventer organiseert een debat over 'consumentenvuurwerk, ja of nee?'. Gaan we het knalvuurwerk afschaffen of houden we de traditie in Deventer liever levend?

Vuurwerk is een jaarlijks terugkerend onderwerp van discussie, landelijk en lokaal. Veel inwoners van Deventer steken het liefst zelf vuurwerk af rond de jaarwisseling of op andere momenten. Niet zeuren, vuurwerk is gewoon leuk, vinden zij. Maar door (knal-)vuurwerk wordt ook veel overlast ervaren. Wat is de impact van al dat knallende vuurwerk op dierenwelzijn, op ouderen, op artsen, de politie en andere toezichthouders die met de minder plezierige kanten te maken krijgen? En wat wil Deventer? Waar kiezen we voor, consumentenvuurwerk of een vuurwerkshow van de gemeente?

Tijdens het debat komen onder anderen vuurwerkverkopers, hulpverleners en handhavers aan het woord. En jij, natuurlijk. Ben je voor of tegen? We hopen op een knallende discussie en iedereen wordt uitgenodigd mee te praten of te luisteren. Laat je stem horen!

De discussie wordt gevoerd aan de hand van twee stellingen: 'Vuurwerk is traditie' en 'Vuurwerk kost teveel'. Ook Columniste Renske Kruidbosch is aanwezig om haar column over het thema voor te lezen.

Meedoen is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.