Agenda

OpenLab en Tinkermiddag

Aan de slag met apparaten, robotjes en computerprogramma's
OpenLab en Tinkermiddag

Iedere woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur en iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is er open inloop voor iedereen op het Innovatieplein. Dan kun je aan de slag met de machines, robotjes of je kunt leren programmeren. Op woensdag is er ook Tinkermiddag.

Kom naar de bibliotheek aan de Stromarkt en leer werken met de 3D-printer, lasersnijder, de 3D-scanner of vinylplotter en de computerprogramma’s die daar bij horen. Je kunt programmeren met Scratch, met robotjes aan de slag en met onze Microbits. Er zijn vrijwilligers om je te helpen

Heb je al meer ervaring? We hebben elektronica, sensoren en motortjes om met een Microbit zelf een robotje of een machine te bouwen. Behalve de Microbit hebben we de Maqueen, de Leaphy en Lego Mindstorms NXT, Gigo, Ozobot, Bluebot, en onze eigen Biebbot met programmeerbare afstandsbediening. 

Elke woensdagmiddag = Tinkermiddag

Tinkeren betekent iets technisch bouwen en uitproberen. Wie weet wat je gaat uitvinden! We hebben allerlei gereedschappen, electronica, computerprogramma's en robotica die je vrij mag gebruiken. Uiteraard helpen we je graag. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom.

Diploma halen

Er is een speciaal aanbod van 4 lessen op woensdag (en zaterdag op afspraak). Je werkt elke les met een andere machine en tijdens de vierde les maak je je eigen diploma met de lasersnijder. Je hebt nu een goede start gemaakt om je eigen creaties te ontwerpen. Loop bij ons binnen voor meer informatie en om je aan te melden.

Programma's

We werken met programma’s die gratis zijn of open source. Dat betekent dat je ook thuis of op school aan de slag kan op je eigen computer. Voor meer informatie over de apparaten en welke programma’s wij gebruiken: 3D-printer, lasersnijder, vinylplotter

Praktisch informatie

Je hoeft je niet van te voren aan te melden voor OpenLab of Tinkermiddag. Wil je iets speciaals dan is het handig om te overleggen, zodat de vrijwilligers de juiste begeleiding kunnen geven. 

Tarieven

Het gebruik van de computerprogramma’s en het programmeren is gratis. Wel betaal je voor gebruik van de apparaten en materiaalkosten. Hier vind je de tarieven. 

Op het Innovatieplein vinden regelmatig nog meer leuke activiteiten plaats. Kijk daarvoor in de agenda. En bekijk het filmpje:

Coronavirus: Alle vestigingen zijn gesloten en alle activiteiten zijn geannuleerd tot 6 april