Agenda

OpenLab

Aan de slag met 3D-printer, vinyl plotter of lasersnijder
OpenLab

Iedere woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.30 uur en iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is er OpenLab. Dan zijn er medewerkers aanwezig op het Innovatieplein om je te helpen met de apparaten.

Er staan een 3D-printer, lasersnijder, vinylplotter en een 3D-scanner. Kom naar het Innovatieplein op de 2e verdieping van de bibliotheek aan de Stromarkt en bekijk wat er allemaal kan. Je hoeft je niet aan te melden. 

Kosten

Het OpenLab is gratis. Wel betaal je materiaalkosten.

  • Gebruik van de 3D printer kost €6,- per half uur, inclusief materiaalkosten. 30 minuten printtijd is voldoende voor een object van 3³ á 4³ cm.
  • Fablab heeft een lasersnijder die afmetingen aankan van maximaal 30 x 50 cm. Afhankelijk van het materiaal snijdt de machine tot 0.8 mm dikte. Heb je ander materiaal dan hout of karton, neem dit dan mee. De vrijwilliger kan dan bekijken of het bruikbaar is. Gebruik van de lasersnijder kost €10,- per 15 minuten.
  • Kosten van het gebruik van de vinylplotter en hittepers hangt af van de afmeting en het soort folie. Prijsvoorbeelden: €8,50 voor het bedrukken van een katoenen tas (inclusief de tas) en 6,- voor het bedrukken van een eigen t-shirt. Heb je veel objecten, overleg dan vooraf even met de medewerker/vrijwilliger.

Je kunt alleen met een pinpas betalen.

Op het Innovatieplein vinden regelmatig nog meer leuke activiteiten plaats. Kijk daarvoor in de agenda.

Wil je direct met een van de apparaten aan de slag, zorg dan dat je ontwerp machineklaar is.

 

Lees meer over het Innovatieplein.