Alzheimer

Informatie en Beleving
Alzheimer

Op vrijdag 20 september is er in de Bibliotheek Centrum een middag met activiteiten voor iedereen die meer wil weten over (omgaan met) dementie. Dit in aanloop naar Wereld Alzheimerdag op 21 september 2019.

De werkgroep Alzheimercafé Deventer, Carinova, Solis, Impluz/Dimencegroep, Home Instead en FIER& organiseren samen met de Bibliotheek Deventer deze informatiemiddag. Van 13.00 tot 17.00 uur is er een divers programma met veel informatie, beleving en debat.

Het programma

13.00 - 15.00 uur: Op het Marktplein-podium ga je in gesprek met een casemanager, iemand van mantelzorgondersteuning, een ergotherapeut of een preventiemedewerker van Impluz. Je maakt kennis met technologische ontwikkelingen die toepasbaar zijn in de thuissituatie of neemt plaats bij een van de documentaires over dementie. Ontdek ook de magie en het plezier van de Tovertafel.
Ook is DeventerWijzer vertegenwoordigd, de website voor alles rond wonen, welzijn en zorg.

13.30 én 15.00 uur: Onder begeleiding van een stadsgids Bep Spa is er twee keer een stadswandeling met als thema ‘vergeetachtigheid en zorg’. Verzamelen bij de hoofdingang van Bibliotheek Centrum.

14.00 uur- 15.00 uur: In de Tuinkamer van de Bibliotheek speelt Ita van Dijk de voorstelling ‘De tas van mijn moeder'. Een mooie integere voorstelling waarbij Ita vertelt en zingt over haar moeder met dementie en hoe zij dit proces als mantelzorger heeft ervaren.

15.00-16.00 uur: Tuinkamer: bewegen met DOET en BAS (Blijf Actief bij de Sportvereniging), programma voor 65+ met geheugenproblemen.

15.00 -15.30 uur: Marktplein-podium: drie winnaars van de opstelwedstrijd voor groepen 7 en 8 van enkele Deventer basisscholen lezen hun verhaal voor met het thema 'Vergeetachtigheid'

16.00 - 17.00 uur: Op het Marktplein een debat tussen vertegenwoordigers uit de politiek, een woningbouwcoöperatie, opleidingen, sociale teams, FIER& en professionals uit het werkveld met als thema 'Dementievriendelijke samenleving, wat doe jij daar nu aan?’

Er is veel informatie te vinden over Alzheimer en andere vormen van dementie in de boeken op de displaytafel op het Marktplein. De Bibliotheek heeft een selectie gemaakt, maar met vragen kun je ook bij een medewerker terecht.