Agenda

Dag voor de leden

Save the date!
Dag voor de leden

Op zaterdag 21 september organiseert de Bibliotheek Deventer een dag speciaal voor haar leden. Een inspirerende dag vol actitviteiten in de Bibliotheek Centrum.

Op Ledendag gaan onze eigen medewerkers de bibliotheekleden verrassen en vermaken met de kennis en inspiratie die ze zélf in huis hebben. De Bibliotheek Deventer is niet voor niets dé Marktplaats voor kennis en inspiratie.

Ontmoet in de Bibliotheek aan de Stromarkt medewerkers die over hun hobby vertellen of zich van hun muzikale kant laten zien, ga de strijd met hen aan op de fiets of met wordfeud of kom langs voor ontspanning door massages en yoga.

Houd deze agenda in de gaten want het programma, bedoeld voor volwassen leden van de bibliotheek, vullen we op deze pagina steeds aan.

Jimmy MullerMuziek door de Deventer band Senso

Onze collega Jimmy Muller speelt al jaren basgitaar in de vermaarde Deventer band Senso. Op de ledendag laten ze twee keer 30 minuten van zich horen. Van ruige rock tot dromerige ballads, ze kunnen het allemaal aan. En het zijn covers, dus een feest van herkenning. Natuurlijk mag er gezongen en gedanst worden. Ook door onze niet-leden. 

Hoe laat en waar? 13.30 - 14.00 uur en 14.45 - 15.15 uur. Bij de vleugel naast het Marktplein op de begane grond (kan eigenlijk niet missen).

Boekbespreking 't Hooge Nest

Om je tijd te geven het boek te lezen, melden we als eerste de pop-up boekbespreking van 't Hooge Nest. Directeur Alice van Diepen bespreekt dit boek van Roxane van Iperen waarin twee joodse zusjes onderduiken in villa 't Hooge Nest in het Gooi en van daaruit actie ondernemen tegen de Duitse bezetter. De boekbespreking is van 14.00 tot 14.45 uur bij het zitje bovenaan de trap op de 2e etage.

Wil je meedoen aan de bespreking en 't Hooge Nest van te voren lezen? Het populaire boek is vaak uitgeleend, maar in elk geval als e-book beschikbaar in de Online Bibliotheek

Pubquiz 

De Pubquiz door Monique Bos begint om 16.00 uur bij Biebcafé Oscar. Voor de winnaars hebben we een leuke prijs. Wil je meedoen aan de Pubquiz dan kun je je nu al inschrijven met je team. Aanmelden kan hier 

Een team bestaat uit maximaal 4 personen. Degene die zich aanmeldt, is in elk geval lid van de bibliotheek. Maar hoe meer leden in je team hoe beter, want dat levert je voordeel op bij de quiz.
Ben je geen lid en wil je toch meedoen? Mocht er op de dag zelf nog ruimte zijn, dan mag je je dan melden.

Lezing: Bouwgeschiedenis Proosdij

Jos Oegema vertelt over de bouwhistorie van de Proosdij (het deel van de Bibliotheek Centrum met de Stiltekamer en de Tuinkamer) én de link met onze buren, het oudste stenen huis van Nederland aan de Sandrasteeg. Haar presentatie begint om 14.30 én om 15.30 uur op het Marktplein op de begane grond en duurt een half uurtje. 

In gesprek over...

Martine Schoot en SiyahOp en rond het Marktplein kun je tussen 11.00 en 12.30 uur in gesprek met collega's over veelal persoonlijke onderwerpen waarop ze ervaringsdeskundig zijn. We houden het graag klein op dit plein. Je gaat daarom één op één of in hele kleine groepjes in gesprek. Wat kun je verwachten:

  • Martine Schoot heeft een hulphond: Siyah. Zij en haar man Marco laten zien wat Siyah allemaal kan. Natuurlijk vertelt ze ook wat een hulphond voor haar betekent.
  • Johan, de geadopteerde zoon van Patricia Poelmann heeft FAS. Het is een gecompliceerd syndroom veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik tijdens de zwangerschap. 
  • Lesley Vos is transgender en non-binair. Hij zit midden in zijn transitie en deelt graag zijn ervaringen.
  • Iris Assenberg beleefde een Olympisch zwemavontuur in 1996 in Atlanta.
  • Dorinda Valkenburg was ouder van 3 dochters en is nu ouder van 2 dochters en een zoon. Hoe is het voor een gezin als een van de kinderen transgender is?

Aan de slag met ...

Op de ledendag laten bibliotheekmedewerkers je graag kennis maken met hun hobby of interesse. Tussen 11.00 en 16.00 uur vind je op en rond het Innovatieplein op de 2e verdieping de volgende onderwerpen:

  • Schilderen is een hobby van Dorinda Valkenburg en dan vooral met Gelliplate. Vandaag kun je tussen 14.00 en 16.00 uur samen met haar aan de slag. 
  • Babette Granberg, Bernadet Kolkman en Maddi de Munnik maken digitale fotoboeken. Met een workshop van anderhalf uur vol handige tips en trucs helpen ze je op weg om zelf ook aan de slag te gaan. Er zijn er twee: om 11.00 uur (meldt je hier aan) en om 13.30 uur (via deze link). Inschrijven is voor onze leden. Als op de dag zelf nog plekken over zijn is iedereen welkom. Neem mee: je foto's op een usb-stick.
  • Trea ten Kate heeft haar passie voor schrijven in een workshop van een uur verwerkt. Meld je hier aan als je wilt leren schijven met al je zintuigen (begint om 12.30 uur)

En verder nog...

Dorinda ValkenburgEnorme fan van Doctor Who? Dorinda Valkenburg wel en dat wil ze weten ook. Ze organsieert voor alle liefhebbers tussen 12.45 en 13.30 uur een Mini-Doctor-Who Con op de begane grond. Verkleed komen is geen must, maar wel heel leuk natuurlijk.