Boekbeleving

Boekbeleving

Bang Mannetje
Boekbeleving

Kom gezellig naar het Speelplein in de Bibliotheek Centrum op woensdagmiddag. In de maand juni komt daar het boek 'Bang Mannetje' tot leven!

Iedere woensdagmiddag brengen we een boek tot leven. In de maand juni is dat 'Bang Mannetje'. Hoe? Door te kijken, proeven, voelen, luisteren of door zelf iets te maken. De middagen zijn het leukst voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Maar: broertjes, zusjes, vriendinnetjes en vriendjes, vaders en moeder, opa's en oma's of andere verzorgers zijn ook van harte welkom.

Meedoen is gratis. Graag tot woensdag!

Over het boek Bang Mannetjebangm

Bang Mannetje, van auteur Mathilde Stein en illustrator Mies van Hout, is voor alles bang: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).

Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen - maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.

Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje.

Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.