Resultaten 1 - 10 van 30
Handschriften uit Harderwijk

Dubbeltentoonstelling

In 2020 is het precies tweehonderd jaar geleden dat de collectie van de universiteit van Harderwijk naar Deventer verhuisde. Tweehonderd jaar na de overdracht is een deel van de boeken nu opnieuw te bewonderen tijdens de dubbeltentoonstelling ‘Handschriften uit Harderwijk’ in de Athenaeumbibliotheek en de Bibliotheek Centrum.

Middeleeuws Speelplein

Leef je uit in het kartonnen speelkasteel

Op het Speelplein van de Bibliotheek Centrum staat vanaf 30 september een heus middeleeuws Speelkasteel! Leef je uit.

Foto: Gert de Vries

'Mijn Deventer'

In de maand oktober is de expositie 'Mijn Deventer' te zien met foto's van leden van de Projectgroep Deventer Fotograferen.

Foto: Ronnie Dankelman

De droom van Sempeta

De foto-expositie ‘De droom van Sempeta’ in de Bibliotheek Keizerslanden laat zien hoe het Liliane Fonds kinderen met een handicap steunt bij het verwezenlijken van hun droom.

Burgemeester Ron König

Burgemeester König is verhalenverteller voor één dag

Op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober 2020, organiseren Raster Welzijn en Bibliotheek Deventer voorlezen voor ouderen met burgemeester Ron König als verteller. Dit jaar niet op locatie maar een uitzending verzorgd door DRTV.

Spreekuur Digihulp

Stel je vragen aan digitaal expert Erik Baaij.

Heb je vragen over je computer, tablet of smartphone? Stel ze tijdens het spreekuur Digihulp aan Erik Baaij.

Open Makersplaats

Aan de slag met apparaten, robotjes en computerprogramma's

Iedere zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur is de Makersplaats op het Innovatieplein open voor iedereen. Dan kun je aan de slag met de machines, robotjes of je kunt leren programmeren.

Zaterdag 3 oktober vervalt door omstandigheden de Makersplaats.

Boekbinder in de bibliotheek

Jan Boersma

Boekbinder-aan-huis Jan Boersma is op dinsdag- en donderdagochtend in de Bibliotheek Centrum om oude kinderboeken te repareren en tijdschrijften in te binden.
Let op: Jan Boersma is níet beschikbaar op donderdag 8, 15, 22 en 29 oktober.

Geldfit Deventer

Spreekuur

Bij het wekelijkse spreekuur Geldfit Deventer kun je terecht met vragen over financiën en administratie.

En Toen!

Voorlezen met gebaren tijdens de Kinderboekenweek

Gebarenverteller Heidy Weisbeek laat in haar workshop zien hoe je samen met kinderen een verhaal kunt maken en hoe gebaren daar een onderdeel van kunnen vormen.