Mijn Bibliotheek

Laden...

Actueel (Jaar van het Boek)

Verlengen en lenen boeken Athenaeumbibliotheek

Wilt u boeken die u geleend heeft bij de Athenaeumbibliotheek verlengen? Dat kan nog steeds via het zoeksysteem dat u van de AB gewend bent. De weg ernaar toe is in een ander jasje gestoken. Wij leggen u graag uit welke stappen u moet ondernemen.

verlengenVerlengen
Bovenaan het scherm ziet u de knop Lenergegevens. Als u daarop klikt opent er een venster waarop u kunt inloggen. Vul uw pasnummer en uw wachtwoord in. Nadat u dit hebt gedaan, volgt er een scherm met uw persoonsgegevens en u ziet een knop Leningen. Onder deze knop vindt u alle boeken die u heeft geleend. U kunt nu de titels aanvinken die u wilt verlengen.

Zoeken en aanvragen
Zoeken en aanvragen werkt op dezelfde manier. Dus als volgt: U komt in dat systeem door een willekeurige zoekterm in te typen in de zoekbalk onder ‘zoeken in catalogus Athenaeumbibliotheek’ op het tabblad Athenaeumbibliotheek. Op Enter drukken of op de loep klikken geeft een resultatenscherm in de catalogus. Nu kunt u boeken aanvragen.

Ophalen
De boeken moeten worden opgehaald bij de AB. Het is handig om de boeken van te voren aan te vragen, omdat alle boeken in een gesloten magazijn staan en het ongeveer twintig minuten duurt om een boek op te halen en bij de balie klaar te zetten. De boeken staan vervolgens voor u klaar bij de uitleenbalie in de hal op Klooster 12.

Eerste keer
Voor de eerste keer boeken aanvragen bij de AB? Stuur een mail naar . of kom even langs met uw lenerspas. Per mail: graag uw pasnummer, geboortedatum en adresgegevens. Vervolgens wordt u geregistreerd in het lenersbestand van de AB. U krijgt een bevestiging als u bent geregistreerd.