Mijn Bibliotheek  

Laden...
png facebook png twitter               

Zoekt u een boek of tijdschriftartikel dat niet in het bezit is van de Athenaeumbibliotheek? Vaak is het wel te vinden via de landelijke catalogus Picarta of via de gezamenlijke catalogus van de 13 grote openbare bibliotheken in Nederland: 13-onder-1-knop (met name handig voor bladmuziek en dvd's). Dat betekent dat de door u gezochte titel in het bezit is van een andere bibliotheek in Nederland.

Aanvragen met uw eigen account of via de balie
Bent u in het bezit van een bibliotheekpas dan kunt u het betreffende boek of tijdschriftartikel via de balie van de Athenaeumbibliotheek uit deze andere bibliotheek aanvragen. Wilt u liever zonder tussenkomst van de bibliotheek boeken en artikelen uit andere bibliotheken aanvragen dan is het mogelijk een eigen account te openen.

Om uw account te openen kunt u een bedrag van minimaal € 15,00

  • per pin betalen bij de uitleenbalie van de Athenaeumbibliotheek aan Klooster 12
  • overmaken op rekeningnummer NL80 SNSB 0933056850 ten name van Athenaeumbibliotheek Deventer, onder vermelding van 'IBL-account' en uw bibliotheekpasnummer.

Na ontvangst van uw betaling krijgt u per e-mail een toegangsnummer en wachtwoord.

Kosten
De kosten voor de aangevraagde materialen brengen we in mindering op het tegoed op uw account. Voor boeken uit een andere bibliotheek buiten Overijssel betaalt u € 3,50 per boek; voor tijdschriftartikelen die korter zijn dan 10 pagina's betaalt u tevens € 3,50. Elke volgende pagina kost € 0,35. U ontvangt een e-mail wanneer de boeken voor u klaarliggen in de bibliotheek. Tijdschriftartikelen worden rechtstreeks naar uw huisadres gestuurd. Is het gevraagde boek of artikel niet beschikbaar, dan ontvangt u bericht van ons. In dat geval storten we het bedrag weer terug op uw account. Is het tegoed op uw account ontoereikend, dan kunt u het bedrag op bovengenoemde wijze verhogen.

Wat u verder moet weten

  • Wanneer u iets aanvraagt uit een andere bibliotheek, is er sprake van Interbibliothecair Leenverkeer (IBL). De IBL-afdeling van de Athenaeumbibliotheek behandelt uw vragen aan de hand van uw aanvraagnummer. U kunt daarvoor mailen met of bellen met 0570-675744. Noteer daarom altijd uw aanvraagnummer bij het plaatsen van een aanvraag. De toegangscode (naam/nummer wachtwoord) die u van de bibliotheek ontvangt, is persoonlijk. U bent zelf verantwoordelijk voor het gebruik van deze gegevens.
  • Bent u uw wachtwoord vergeten, dan kunt u bij de ibl-afdeling een nieuw wachtwoord krijgen.
  • Wilt u de leentermijn van uw boek verlengen, dan richt de Athenaeumbibliotheek een verzoek aan de bibliotheek waaruit het boek afkomstig is. Wij verzoeken u daarom op tijd verlenging aan te vragen bij de uitleenbalie, via telefoonnummer 0570-675744, of via .
  • Wilt u het account opheffen dan restitueert de Athenaeumbibliotheek het tegoed. U kunt daarvoor een mail richten aan